Србија и Балкан

Председник Војног синдиката Новица Антић ухапшен због проневере, почео штрајк глађу

За сада нема званичних информација из Министарства унутрашњих послова
Председник Војног синдиката Новица Антић ухапшен због проневере, почео штрајк глађу© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Војног синдиката Новица Антић ухапшен је по налогу Вишег јавног тужилаштва, посебног одељења за сузбијање корупције, у сарадњи са пореском полицијом Нови Сад, преносе београдски медији.

Ухапшеном Антићу, као и за још две особе, одређено је задржавање до 48 сати.

Он је приведен у Полицијску управу у Крагујевцу, где је дао изјаву око 13 часова у присуству свог адвоката. Адвокат Митар Крстић потврдио је за РТС да је Антић започео штрајк глађу.

Како је рекао Антићев адвокат Синиша Лунић, полиција је рано јутрос у Крагујевцу, по налогу тужиоца, ушла у кућу Антића и започела претрес.

Антићу је одузет мобилни телефон, а евентуално решење о задржавању још није донето, преноси Н1.

Осим Антића ухапшени су и Душко Толмач, заменик председника војног синдиката и Предраг Јевтић, генерални секретар тог синдиката.

Према наводима медија, Антић је ухапшен због кривичног дела проневера јер је донео одлуке којим се Предрагу Јевтићу исплаћује 3,5 милиона динара неосновано. Такође, преузимао је телефоне и технику синдиката и даље продавао чиме је оштетио синдикат за преко 1,5 милиона. Као и што је Душку Толмачу исплаћено око 700.000 динара на име позајмица супротно актима синдиката.

Други ухапшени Душко Толмач је осумњичен такође за проневеру јер је Новици Антићу супротно актима синдиката прибавио корист од 6,2 милиона динара.

image