Србија и Балкан

Мандић дочекао Додика: Радује се Црна Гора у коју си дошао

"Радује се Црна Гора у коју си дошао", рекао је председник парламента Црне Горе Андрија Мандић дочекујући председника Српске Милорада Додика
Мандић дочекао Додика: Радује се Црна Гора у коју си дошао© ATA Images

Председник Републике Српске Милорад Додик борави у радној посети Црној Гори, где је након сусрета са председником Скупштине те земље Андријом Мандићем, посетио Саборни храм Христовог Спасења и гроб блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Додика и Мандића су испред Храма дочекали парох подгорички Предраг Шћепановић и ђакон Ведран Грмуша, који је пореклом из Бањалуке.

Отац Предраг је ову прилику искористио да захвали Додику за помоћ коју је председник Српске дао за изградњу Храма Христовог васкрсења, као и за то што је био гост на дан када је освештан.

Додик је рекао да је овај храм испуњен љубављу.

"Имао сам прилику да помогнем у изградњи и зато нисам пропустио прилику да га и посетим. Мислим да је кључно за идентитет нашег народа и наш опстанак не само у Црној Гори, већ и у Српској и Србији, јачина православне цркве. СПЦ чува идентитет кроз векове", рекао је Додик.

Каже да је и у немогућим околностима сачувана наша бит, вера и крсна слава.

"То је оно што сваки Србин, поготово верујући, мора да негује. Историја српског народа на овим просторима је историја СПЦ", каже Додик.

Никола Пејовић, старешина Храма захвалио се Додику на посети, истичући да Храм и верујући народ памте његова сва доброчинства.

"Посета Додика је братска, јер посета храму није долазак у госте, већ долазак у дом", каже Пејовић.

Председник Републике Српске Милорад Додик јутрос је стигао је у Подгорицу, где га је дочекао председник Скупштине Андрија Мандић, са којим ће одржати састанак у просторијама Скупштине.

"Добро дошао, председниче Републике Српске! Радује се Црна Гора у коју си дошао", рекао је Мандић.

Током Додикове посете Парламенту Црне Горе испред Скупштине је групица људи протестовала против његовог доласка.

Како преноси Срна, Додик је приликом уласка у зграду са три прста поздравио учеснике протеста који су му поручили да је "фашиста".

Окупљени су носили транспаренте: Патриотски покрет отпора "Ловћенске страже 1990" - "Соко сиви а не кукавица, Црногорац а не посрбица", "Путинови поклисари нису добродошли", "За целовиту и недељиву БиХ", "Додик није пут у Европу", "Сребреница је геноцид", да је вечна БиХ...

image