Србија и Балкан

Састали се Мандић и Стевандић: Не одричемо се припадности једном народу

Стевандић је разговарао и са председником Клуба посланика ЗБЦГ Миланом Кнежевићем
Састали се Мандић и Стевандић: Не одричемо се припадности једном народу© Скупштина Црне Горе

У Подгорици су се састали председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.

У саопштењу које је објављено након састанка наводи се да је закључено да Република Српска и Црна Гора имају исте заједничке тежње за улазак у Европску унију и економски развој.

"Имамо заједничке политике које су посвећене миру и стабилности, развоју и приступању европским интеграцијама, али, осим тога, не одричемо се припадности једном народу, културном кругу и вери", истакао је Стевандић.

Он је нагласио да су, уважавајући све специфичности Црне Горе, Срби и Црногорци најближи народи на планети, нити је било ближих нити ће бити.

"Уважавамо разлике у Црној Гори и задовољни смо како је председник парламента Андрија Мандић направио добар баланс у циљу мирније и боље будућности. И ми у Републици Српској уважавамо све народе", истакао је Стевандић.

Република Српска, као и Црна Гора има више конститутивних народа чија су права у потпуности заштићена, што је оквир за одржавање мира и економског развоја.

Приликом посете Мандићу, Стевандић је разговарао и са председником Клуба посланика ЗБЦГ Миланом Кнежевићем о наставку дугогодишње сарадње и братских односа на корист Републике Српске и Црне Горе, саопштено је из Владе Српске.

image