Србија и Балкан

Председнику Војног синдиката Новици Антићу одређен притвор до 30 дана

Новица Антић, П.Ј. и Д. Т. се сумњиче да су присвојили новац и другу покретну имовину у укупном износу од 18.352.162,22 динара, које су им поверене у Војном синдикату
Председнику Војног синдиката Новици Антићу одређен притвор до 30 дана© Amir Hamzagic/ATAImages

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду суд је одредио притвор до 30 дана Н. А. и П. Ј, осумњиченима да су присвојили више од 18 милиона динара, који су им поверени у Војном синдикату.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћени су Н. А, Д. Т. и П. Ј. због продуженог кривичног дела проневера у саизвршилаштву, за које је запрећена затворска казна у трајању од две до 12 година, саопштило је Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

Медији наводе да је реч о председнику Војног синдиката Новици Антићу, као и функционерима тог синдиката Предрагу Јевтићу и Душку Толмачу.

Они се сумњиче да су присвојили новац и друге покретне ствари у укупном износу од 18.352.162,22 динара, које су им поверене у Војном синдикату.

Осумњичени су претходно саслушани у тужилаштву.

Тужилаштво у саопштењу додаје да ће хитно и детаљно предузети све доказне радње у току спровођења истраге поводом овог догађаја, након чега ће донети даље процесне одлуке у складу са законом.

image