Србија и Балкан

Одржана седница Градског одбора СНС-а; Брнабић: Идемо на нове изборе, победићемо још убедљивије

Председник Србије и носилац листе "Србија не сме да стане" Александар Вучић обратио се јавности по завршетку седнице
Одржана седница Градског одбора СНС-а; Брнабић: Идемо на нове изборе, победићемо још убедљивије© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

У Вождовачком спортском центру "Шумице" данас је одржан састанак општинских и месних одбора Градског одбора Београд Српске напредне странке поводом припреме за предстојеће београдске изборе.

Састанку су присуствовали председник СНС Милош Вучевић, Повереница Градског одбора Београд и потпредседница СНС Ана Брнабић, потпредседници странке Владимир Орлић, Александар Шапић, Синиша Мали, као и други страначки функционери међу којима Никола Селаковић, Михаило Јовановић, Дарија Кисић, Петар Петковић, Томислав Момировић, Александар Мартиновић, Арно Гујон...

Председник Србије и носилац листе "Србија не сме да стане" Александар Вучић обратио се јавности по завршетку седнице.

Први део састанка био је отворен за медије, а прва се обратила Ана Брнабић која је рекла да се поново иде на изборе у Београду и да ће СНС још убедљивије победити.

"Хвала вам што сте дошли на овај важан скуп, на овај радни састанак. Идемо поново на изборе, на нове изборе, да победимо убедљивије него у децембру 2023. године. Радили смо напорно у протеклој кампањи. Без обзира што су причали да је Београд њихов и да га више никада нећемо имати, на последњим изборима имали смо око 20.000 гласова више. Е тако су они победили, тако што је за нас гласало 20.000 људи више. Њихов једини циљ је да како тако избаце Вучића из трке", поручила је Брнабићева присутнима.

Присутнима се обратио и председник Привременог органа и потпредседник СНС Александар Шапић.

"Избори који се неће тицати само канализације, путева и комуналних ствари, ово ће бити вредносни избори где ће се бирати између два погледа на државу и народ, два погледа на српску нацију, два погледа на економију. Када год смо имали српску управу било је добро и другима. Политика града мора да прати и државну политику. Налазимо се у специфичном моменту, уколико изгубимо Београд питање је шта ће бити и са Србијом", рекао је Шапић

Потом је уследило и обраћање министра одбране и председника СНС Милоша Вучевића.

"На изборима у Београду гласаће и одлучиваће грађани наше државе и наших градова, неће странци одлучивати ни ко је градоначелник, ни министар ни ко може а ко не да гласа. Сви на терен, а посебно функционери, у победе", поручио је он.

Подсетимо, Шапић је јуче саопштио да је Председништво странке једногласно донело одлуку да се иде на нове београдске изборе.

Према Закону о локалној самоуправи, уколико се не конституише скупштина у року од два месеца од објављивања резултата избора (3. јануара 2024. године) именује се привремени орган и расписују избори.

Пошто јуче није конституисана Скупштина града, односно нису изабрани председник Скупштине града и секретар, створени су услови да се распишу нови избори.

Те изборе треба да распише председник Скупштине Србије у року од месец дана, а да се одрже у року од 45 до 60 дана од дана расписивања избора. Влада треба да именује Привремени орган који ће до избора руководити градом.

image