Србија и Балкан

Да ли ће Нови ДСС и Србија против насиља заједно на београдске изборе?

Лидер НДСС-а објашњава да би прво требало решити питање изборних услова, а Лазовић и Ћута су за усаглашен и близак наступ на поновљеним изборима
Да ли ће Нови ДСС и Србија против насиља заједно на београдске изборе?© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Да ли ће лево оријентисани и десничарски део опозиције наступити на предстојећим београдским изборима под једним фронтом, зависи од тога кога питате.

Док копредседник Зелено левог фронта (ЗЛФ) Радомир Лазовић тврди да би за изборну победу коалиција Србија против насиља требало да усагласи близак заједнички наступ са коалицијом НАДА, а народни посланик Александар Јовановић Ћута то потврђује, председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић каже да је рано, пише "Нова".

Лидер НДСС-а објашњава да би прво требало решити питање изборних услова.

"Када су у питању поновљени избори, да се види да ли се излази, под којим условима се излази, шта се тражи. Када будемо видели како се развија ситуација с тим, онда ћемо моћи да размишљамо и о другим корацима, односно начину изласка на изборе", рекао је он за Нову.

Додао је да ће се видети, у односу на услове, да ли је најбоља опција да коалиција НАДА, чији је Нова ДСС део, поново изађе самостално на изборе, "или долазе у обзир неке друге опције".

Ћута је рекао да је он и пре децембарских избора заговарао идеју да све странке опозиције буду у једном фронту, што је његов став и даље.

"Свако ко искрено жели да смени овај режим је добродошао", поручио је.

image