Србија и Балкан

Шта све недостаје у Депоу Вишег суда ЦГ након копања тунела: Нестали дрога и оружје

У попису је закључено да недостаје више комада ватреног оружја, али и марихуана и кокаин
Шта све недостаје у Депоу Вишег суда ЦГ након копања тунела: Нестали дрога и оружје© Влада Црне Горе

Након завршеног пописа у Депоу Вишег суда Црне Горе до којег је летос био прокопан тунел из суседне зграде, утврђено је да, између осталог, недостаје укупно 13 пиштоља, три револвера и три пушке од чега је из правоснажно окончаних предмета: шест пиштоља, три револвера и две пушке, незванично сазнаје "ТВЦГ".

Утврђено је да у једном од предмета, између осталог, није пронађено седам мобилних телефона, више СИМ картица од којих једна иностраног оператера "ГО фон", кључ од возила марке "Ауди А8", пасош, решење Пореске управе о ослобађању пореза на промет, бела коверта исписана хемијском, визит карта "Ентеријери".

Када су је реч о правоснажно окончаним предметима, утврђено је да недостаје мобилни телефон марке "Самсунг".

Осим тога, комисија је утврдила да недостају још два телефона, марке "Самсунг" и "Нокиа" за која је било одлучено да се врате осуђеном, али није евидентирано да их је то лице преузело, односно да су му предата.

Што се дроге из Депоа тиче, сазнаје се да су у правоснажно окончаном предмету, пронађене су четири провидне кесице, од чега две празне а у двема се налази по један мали замотуљак. По пресуди од окривљеног су одузета 8,62 грама хероина.

У предмету који је у раду није пронађена врећица марихуане у количини од 7,692 грама.

У правоснажно окончаном предмету није пронађена конопља у количини од 177,68 грама, нити три замотуљка марихуане у количини од 0,862 грама, 1,492 грама, и 58,503 грама.

У предмету који није правоснажно окончан, недостаје 9,726 грама кокаина.

У предмету који је правоснажно окончан 11. јула 2019, по књизи одузетих ствари по којој се упоређују ствари предате на чување, списи се састоје од 6 фолдера-регистратора и један пакет, а пронађен је један пакет и четири фолдера-регистратора. Дакле комисија је констатовала да недостају два фолдера из тог предмета. Спис се налазио у просторији у којој је извршен упад односно где је пронађен отвор за подземни пролаз.

image