Србија и Балкан

Руски амбасадор у БиХ: Ко је Марфи да оцењује руског председника Владимира Путина

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов је рекао да су Америци потребне марионете и у Сарајеву и у Кијеву
Руски амбасадор у БиХ: Ко је Марфи да оцењује руског председника Владимира ПутинаGetty © Anadolu / Contributor

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов упитао је америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија "ко је он да оцењује" руског председника Владимира Путина и поручио му да погледа председника своје земље Џозефа Бајдена коме се, како је навео, цео свет смеје.

Калабухов је навео да Бајден "не може да прочита текст на папиру, поздравља духове и губи се у простору".

"Могао бих дословно да цитирам слоган којим председника Бајдена поздравља хиљаде Американаца, али дипломатска љубазност то не допушта. Он је тај који заиста заслужује презир", рекао је Калабухов поводом, како је навео, каубојског интервјуа америчког амбасадора у Сарајеву "Ослобођењу" у којем је навео да "Путина треба презирати".

Калабухов је истакао да поштује право грађана САД да бирају "ту особу на највишу функцију".

"Господине Марфи, не намеравам да улазим у детаље ваших скандалозних изјава. Нека људи у БиХ оцене вашу искреност или, боље речено, превару и лицемерје. Својим интервјуом потврђујете стару америчку максиму: добар је само мртав Индијанац. Нисте задовољни признатим у БиХ политичким лидерима, за које су гласале стотине хиљада људи само зато што настоје да бране не америчке интересе, већ интересе својих бирача", написао је Калабухов на Фејсбуку.

Додао је да су Америци потребне само марионете – и у Сарајеву и у Кијеву.

image