Србија и Балкан

Порфирије: Не заборавити страдале у погрому на КиМ 2004. године

Уочи почетка Васкршњег поста поглавар СПЦ поручио је верницима да одоле искушењима и лошим навикама, као и да буду отвореног срца за све људе којима је помоћ потребна
Порфирије: Не заборавити страдале у погрому на КиМ 2004. године© R.Z./ATAImages

Патријарх српски Порфирије пожелео је верницима срећан и благословен почетак Васкршњег поста, поручивши да не треба заборавити страдале у погрому Срба на Косову и Метохији 2004. године.

"Срећан и благословен почетак Васкршњег поста - Свете Четрдесетнице. Нека дани који су пред нама буду испуњени љубављу, вером и надом према Богу и нашим ближњима. Да проводимо више времена на молитви размишљајући о вечним, егзистенцијалним питањима и делима у свом животу", написао је патријарх Порфирије на Инстаграму.

Позвао је вернике да се труде да одоле искушењима и лошим навикама, као и да буду отвореног срца за све људе којима је помоћ потребна.

"Не заборавимо да се сетимо у нашим молитвама свих пострадалих у мартовском погрому 2004. године, као и сву нашу страдалну браћу и сестре на Косову и Метохији и завапимо милосрдном Христу да им буде брзи заштитник и помоћник", навео је патријарх Српске православне цркве.

Додао је да треба затражити опроштај и опростити "како бисмо међусобно измирени ступили на пут великопосног подвига, заједно корачајући ка радости Васкрсења Христова".

"Господе Исусе Христе, Сине Божји, подари нам снаге да истрајемо на путу врлине и подвига и да угледамо светлост Васкрсења Твога", поручио је Порфирије.

image