Србија и Балкан

Лајчак после састанка у Бриселу: О споразуму ће морати да се позабаве лидери

Договорено је да се разговори наставе идуће седмице, написао је специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине
Лајчак после састанка у Бриселу: О споразуму ће морати да се позабаве лидери© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине поручио је данас, након нове рунде дијалога у Бриселу, да је договорено да се разговори наставе следећег понедељка.

Он је на друштвеној мрежи Икс написао да ће Споразумом о нормализацији односа Београда и Приштине морати да се позабаве лидери.

"Угостио сам два главна преговарача како бисмо разговарали о имплементацији Споразума о путу нормализације и другим питањима, укључујући утицај одлуке о готовинском плаћању. Договорили смо се да наставимо са овим питањем следећег понедељка, док ће о Споразуму морати да се позабаве лидери", навео је Лајчак.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је новинарима да је српска делегација данас инсистирала на формирању Заједнице српских општина, нагласивши да проблеми морају да се решавају кроз дијалог, а не једностраним мерама.

Главни преговарач привремених приштинских институција Бесник Бисљими, са друге стране, рекао је да ће до петка Приштина и Београд послати предлоге за решавање питања у вези динара, те да очекује да ће се о томе разговарати идуће недeље.

image