Србија и Балкан

Бисљими: Београд и Приштина до петка да пошаљу предлоге у вези са питањем динара

Следеће недеље поново ћемо се састати да разговарамо да ли можемо да нађемо простор да ова два предлога постану један предлог, рекао је Бисљими после састанка у Бриселу
Бисљими: Београд и Приштина до петка да пошаљу предлоге у вези са питањем динара© FOTO TANJUG/ STR

Главни преговарач привремених приштинских институција Бесник Бисљими истакао је данас, после нове рунде преговора у Бриселу, да ће до петка Приштина и Београд послати предлоге за решавање питања у вези са динаром, као и да очекује да ће се о томе разговарати идуће недеље.

Бисљими се раније састао са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем, а разговарало се, између осталог и о питању динара, преноси Коха.

"Договорили смо се да до петка свака страна донесе свој предлог како види краткорочно решење и како да се крене у дугорочно решење питања динара. А онда ћемо се следеће недеље поново састати да разговарамо да ли можемо да нађемо простор да ова два предлога постану један предлог", рекао је Бисљими после састанка.

Он је казао да је Лајчак рекао да је лоше што ни годину дана од Основног споразума и анекса нема суштинског напретка у имплементацији.

На састанку се, како је рекао Бисљими, разговарало и о документу у вези са несталим лицима и о енергетици.

"Тачно је да је 'Електросервер' извршио дистрибуцију и кренуо у наплату, али прикључци за водовод још нису пуштени. Петковић је рекао да то није део споразума, али се томе супротставио Лајчак", указао је Бисљими, додајући да ће Лајчак припремити писмо земљама ЕУ о одвојености питања дијалога и чланства у Савету Европе.

image
VV inauguration
banner