Србија и Балкан

Вучић: Опозиција има своје лимите, нема тог истраживања које ће рећи да су испред нас у Београду

Опозиција има своје лимите у Београду, према свим истраживањима рејтинг им је пао, рекао је председник Србије
Вучић: Опозиција има своје лимите, нема тог истраживања које ће рећи да су испред нас у Београду© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да нема тог истраживања које ће рећи да опозиција има бољи рејтинг од листе окупљене око Српске напредне странке и поручио да Београђани не желе политику опозиције.

"Они (опозиција) имају своје лимите у Београду. Они мисле да је довољно да воде антисрпску политику, да ће да тиме добију подршку Београђана. Променио се Београд", рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише наводе да опозиција планира да бојкотује београдске изборе, након што је истраживање јавног мњења америчког института НДИ показало да ће их изгубити.

Вучић је додао да је према свим истраживањима рејтинг опозиције пао и истакао да Београђани не желе политику опозиције и да је разлика тренутно, како је навео, двоцифрена у корист листе СНС.

"А некада су, пре осам или девет месеци, они били у предности. Говорим само о Београду, а разлика у Србији - то је већ колико хоћете", рекао је Вучић у обраћању грађанима.

Подсетио је да су му управо представници опозиције тражили да се протекли избори одрже превремено, па им се изашло у сусрет и они су били одржани у року у коме су тражили.

Након тога су расписани и поновљени избори, иако је листа око СНС, како Вучић каже, имала већину у градској скупштини.

Вучић је рекао да опозиционе странке могу да добију сваку врсту увида у бирачки списак и да он нема ништа против тога да сваког дана ако желе могу да имају увид.

image