Србија и Балкан

Девети дан потраге за малом Данком: Полиције Републике Српске и Словеније се укључиле у истрагу

Девојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара
Девети дан потраге за малом Данком: Полиције Републике Српске и Словеније се укључиле у истрагу© TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у девети дан. Аустријска полиција се још није огласила у вези са снимком из Беча.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позвало је грађане да уколико имају информацију о несталој Данки хитно обавесте полицију на број телефона "122".

Такође, у потрагу за двогодишњом Данком укључила се и полиција Словеније и позвале све који имају било какву информацију о несталој девојчици да се јаве полицији. 

"Уколико имате било какву информацију, можете назвати хитну помоћ словеначке полиције на број 113", навела је полиција, преноси портал "24УР"

Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. 

МУП у саопштењу подсећа да се према процедурама Министарства, комуникација и сарадња са медијима одвија искључиво преко Одељења за медије и комуникације и апелује на медије да им омогуће да несметано обављају свој рад.

У потрази за девојчицом, истрага на територији Србије је проширена, рекла је Бојана Отовић Пјановић из МУП-а.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахте, шуме и нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се девојчица ту налазила.

Истовремено, истрага се проширила и на Аустрију, Интерпол је расписао жуту потерницу.

Девојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Девојчица се може препознати по висећој брадавици на левом уху и младежу неправилног облика и благо тамне боје на левој подлактици.

Уколико имате било какве информације, позовите полицију на број телефона 192.

image
VV inauguration
banner