Србија и Балкан

Суђење Кецмановићима: Саслушана бивша директорка школе "Владислав Рибникар"

Током сведочења које је трајало три сата она је причала о родитељима дечака, о уређењу школе и заштити од вршњачког насиља, а након сведочења уследила су питања пуномоћника оштећених и тужених, али и родитеља убијене деце
Суђење Кецмановићима: Саслушана бивша директорка школе "Владислав Рибникар"© TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Саслушањем некадашње директорке школе "Владислав Рибникар" Снежане Кнежевић, у Вишем суду у Београду је настављен парнични поступак против породице Кецмановић чији је син 3. маја у тој школи убио деветоро деце и чувара школе.

Говорећи о дисциплинским поступцима против запослених, Кнежевић је навела да су у раду секретара, педагога и психолога те школе утврђени пропусти.

Током сведочења које је трајало три сата она је причала о родитељима дечака, о уређењу школе и заштити од вршњачког насиља.

Питања су директорки постављали и оштећени, односно родитељи убијене деце, док је Бранко Анђелковић питао да ли је тачно да је она на поруку забринутог родитеља јер је млађа сестра К. К. сипала на рекреативној настави вршњацима у бочице с водом детерџент, како он тврди, одговорила "да ли ви знате ко су њени родитељи".

Директорка је негирала да је то рекла.

Након бивше директорке на реду је да сведочи Драгана Томић која је била разредни старешина дечака К.К. који је извршио злочин.

Данас је требало да буде саслушање Миљане Кецмановић која није дошла и чија је пуномоћница појаснила да она не жели да сведочи због кривичног поступка у којем још није испитана као оптужена.

Владимир Кецмановић је данас доведен у суд али је због здравствених разлога одмах и враћен.

Овом тужбом је, поред Миљане и Владимира Кецмановића, обухваћен и њихов син малолетник који је починио масакр.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка донеће одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К. К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Суд је у овом случају прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Против Кецмановића се воде три парнична поступка, док је укупно поднето пет тужби, а поднели су их малолетници и наставница историје који су тада тешко рањени.

image
VV inauguration
banner