Србија и Балкан

СНС креће у скупљање потписа за београдске изборе, Брнабићева: Идемо у најширој коалицији

СНС је одржао састанак на којем је договорена листа за предстојеће београдске изборе, а назив који ће носити биће објављен накнадно

У седишту Српске напредне странке у Београду одржана је седница Председништва странке на којој су разматрани београдски избори заказани за 2. јун, као и састав нове владе.

Потпредседница СНС-а Ана Брнабић изјавила је да су донели важне одлуке о београдским изборима и да ће сутра у подне почети са прикупљањем потписа, као и да ће саопштити како ће се звати листа СНС.

"Овај пут идемо у најширој могућој коалицији, у најширем могућем блоку. Сутра у 10.00 часова ћемо у просторијама наше странке овде у централи потписивати коалициони споразум. Идемо са свим оним странкама које сматрају да се Београд до сада добро развијао под вођством СНС", рекла је Брнабићева.

Истиче да је СНС покренула велики број добрих пројеката за све грађане Београда и показала да имају добру и јасну визију за Београд и за развој града.

"У кампању крећемо одмах, али као што сте чули и Вучића када се обратио читавој јавности, овај пут због тога с ачим се све Србија суочава, имаћемо нешто другачију кампању, тако да ће велики број министара у оквиру наше коалиције бавити заштитом националних интереса и борбом за Србију", рекла је Брнабић.

Она је рекла да се нада да ће 2. јун бити празник демократије и да ће велики број људи изаћи да гласа.

Брнабићева је додала да јој се чини да су још пре пар година представници међународних организација рекли да су против бојкота, али да њу више занима шта мисле грађани Србије.

"Како смо дошли у сулуду ситуацију да прете бојкотом људи који су тражили ванредне изборе", каже Брнабићева.

Сматра да опозиција неће бојкотовати изборе и поручује да је немогуће спречити изборе.

"Ја им саветујем да то не покушавају", каже Брнабићева.

Говорећи о избору владе, напоменула је да ће бити изабрана у кратком року, али да је у овом тренутку фокус очување националних интереса.

Кандидат СНС-а за градоначелника Београда Александар Шапић казао је да је урађено и више него што је могло по питању компромиса са опозицијом.

"Мој став је мање, више познат и мислим да је то став већине, а и Вучић је био јасан да кршења закона више неће бити. Спречавање спровођења изборних процеса је озбиљно кривично дело", казао је Шапић.

Како каже, волео би да види како ће лидер Новог ДСС-а доћи и спречити га да гласа на београдским изборима.

Владимир Орлић рекао је да верује у изборну победу СНС, те да ће водити победничку кампању.

Седници је присуствовао председник Србије Александар Вучић, као и председник СНС-а Милош Вучевић, чланови Председништва Никола Селаковић, Јоргованка Табаковић, потпредседник Главног одбора Владимир Орлић.

image
VV inauguration
banner