Србија и Балкан

Додик: Посета делегације Мађарске и Економски форум додатно учврстили наше односе

Сарадња Мађарске и Српске је дугорочно усмерена на реализацију што више привредних пројеката, навео је председник Републике Српске Милорад Додик
Додик: Посета делегације Мађарске и Економски форум додатно учврстили наше односе© Tanjug/Republika Srpska Presidential Press Service via AP

"Посета делегације Мађарске и Економски форум додатно су учврстили наше односе", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс након посете премијера Мађарске Виктора Орбана Републици Српској.

Орбан је том приликом предводио делегацију Владе Мађарске и привредника.

Премијер Мађарске је од председника Републике Српске Милорада Додика примио највише одликовање Српске - Орден Републике Српске на огрлици, који му је додељен поводом Дана Републике - 9. јануара.

Председник Републике Српске Милорад Додик јуче је поручио да Република Српска никада неће прихватити мере странаца.

"Ово што ради нелегални (Кристијан) Шмит је удар не само на нас него и на европске вредности. Молимо само Европу да нам омогући наш локални договор, између представника легално изабрана три народа. Уколико буде другачије, донећемо одлуку о свом статусу", изјавио је Додик на конференцији за новинаре након свечаности на којој је одликовао Орбана. 

Оценио је да је долазак мађарске делегације и премијера Виктора Орбана у Српску веома важан дан у којем се слави долазак пријатеља, и подсетио да је ово трећи пут да се састају на највишем нивоу.

image
VV inauguration
banner