Србија и Балкан

Председавајући ОЕБС-а сутра у Србији: Састаје се са Вучићем

Борг ће се видети са председницом Скупштине Аном Брнабић, шефом дипломатије Ивицом Дачићем, као и са министром одбране Милошем Вучевићем
Председавајући ОЕБС-а сутра у Србији: Састаје се са Вучићем© Furkan Abdula/Anadolu via Getty Images

Председавајући ОЕБС-а и министар спољних и европских послова и трговине Малте Ијан Борг, посетиће сутра Србију где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем.

Поред шефа државе, Борг ће разговарати са председницом Скупштине Аном Брнабић, шефом дипломатије Ивицом Дачићем, као и са министром одбране Милошем Вучевићем, саопштено је из ОЕБС-а.

Учествоваће и на округлом столу са медијским и новинарским удружењима, након чега ће се састати са представницима различитих удружења младих и корисницима иницијатива које подржава ОЕБС укључујући студенте Правног факултета Универзитета у Београду.

Након тога, Борг ће посетити свратиште за децу из ромске заједнице које подржава ОЕБС, а којим управља Центар за интеграцију младих.

Поред сусрета са високим званичницима, очекује се да ће Борг посетити Мисију ОЕБС-а у Србији, где ће се састати са шефом Мисије Јаном Братуом, као и са члановима особља Мисије.

image
VV inauguration
banner