Србија и Балкан

Додик у Паризу с француским сенаторима: Јасно ћу рећи да Српска није за приступање НАТО-у

Председник Републике Српске информисаће француске државнике пре свега о томе зашто се српски ентитет у БиХ противи чланству у Северноатлантској алијанси
Додик у Паризу с француским сенаторима: Јасно ћу рећи да Српска није за приступање НАТО-у© Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Председник Републике Српске Милорад Додик наставља данас посету Француској, где ће се у Паризу састати са члановима француског Сената и саветником председника Француске.

Додик је рекао да ће информисати чланове француског Сената о ситуацији у БиХ и притисцима на Републику Српску и њено руководство и јасно рећи да Српска није за приступање НАТО-у, а информисаће их и о одлукама лажног високог представника Кристијана Шмита које су угрозиле пут БиХ ка ЕУ.

Први човек Српске је најавио да ће разговарати и с једним од саветника председника Француске о томе како да БиХ настави пут ка ЕУ, што Република Српска подржава.

Додик је навео да ће рећи да Република Српска није за приступање НАТО-у због интерних разлога који немају никакве везе с глобалним процесима.

"НАТО је бомбардовао Србе и у Републици Српској и Србији и ми због тога не мислимо да је морално приступити савезу који је то чинио против Срба", објаснио је Додик за РТРС.

Током посете Паризу Додик ће разговарати и с представницима српске дијаспоре у Француској, али и с бројним представницима јавног, политичког, културног и економског живота Француске.

image
VV inauguration
banner