Србија и Балкан

Наставља се потрага за телом мале Данке: Полиција прегледа депоније и резервоаре са водом

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању
Наставља се потрага за телом мале Данке: Полиција прегледа депоније и резервоаре са водом© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Потрага за телом двогодишње Данке Илић из Бора се наставља. Полиција претражује шири атар села Злот, на потезу ка месту Сумраковац, а у потрагу се укључило и 50 припадника Жандармерије.

На том потезу се прегледа неколико депонија, а полиција прегледа и резервоаре са водом којих има много у том крају, јер су осумњичени за убиство девојчице радили у Јавном комуналном предузећу "Водовод".

МУП подсећа да је у потрази за несталом девојчицом до сада учествовало више стотина припадника, који су интензивно радили на детаљној претрази ширег и ужег подручја у овом делу Борског округа.

С обзиром на то да је реч о великом терену, има много места на којима би тело девојчице могло да буде, а у селу Злот претражена је и околина куће Д. Д., који је један од осумњичених за убиство.

У понедељак је претраживан други део Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, обишла првих 3,5 километара. Претражена је и јама изнад кањона, добока 70 метара.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању.

Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су спроведени у Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање.

Реч је о радницима "Водовода", којима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем.

Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог је преминуо у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП "Водовод" у Бору поднео оставку из, како је навео, моралних разлога.

image