Србија и Балкан

Суви До код Липљана: Протест Срба, селом шетао човек наоружан аутоматом

Случај је пријављен полицији, рекао је један од мештана
Суви До код Липљана: Протест Срба, селом шетао човек наоружан аутоматом© Anadolu / Contributor

Неколико десетина мештана, Срба из села Суви До код Липљана на Косову и Метохији, протестовало је данас у центру села тражећи већу безбедност за себе и породице пошто је синоћ око 21 сат центром села прошао човек наоружан аутоматском пушком. 

"Појављивање човека са аутоматом у рукама, близу продавнице у којој се окупљају мештани изазвало је велико узнемирење и страх међу мештанима, посебно што се то десило у ово време када са свих страна света стижу вести о пуцњавама, терористичким нападима", рекао је један од мештана Сувог Дола.

"Случај смо пријавили полицији која је стигла после десетак минута, а убрзо су тог човека идентификовали и привели, одређено му је задржавање. Ваљда је у стану у коме су били тај човек и још једна особа нађено још оружја. Испоставило се да се ради о човеку ромске националности из Грачанице чија је породица имала стан у социјалним зградама у селу", додао је.

У зградама социјалног програма у Сувом Долу живи шездесетак Срба, а у читавом селу око 300 од чега су велика већина Срби. 

"После синоћњег догађаја већ данас у селу је на улици мање деце. Људи се плаше, и овај догађај је доказ колико је мало потребно да се људи узнемире, уплаше, за децу, породице", каже наш саговорник, Србин из овог села на Косову и Метохији.

image
VV inauguration
banner