Србија и Балкан

Вучевић: На војној вежби "Вихор" биће приказано најубојитије наоружање

Према речима министра, на војној вежби Вихор 2024. видеће се и нови дронови, беспосадне летилице, модернизовани тенкови , као и модернизована оклопна возила, најбоља самоходна, али и ракетна артиљерија
Вучевић: На војној вежби "Вихор" биће приказано најубојитије наоружање© Министарство одбране Републике Србије

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је данас да више од 2.000 припадника Војске Србије учествује на војној вежби "Вихор 2024" на Пештеру.

"На тој вежби биће приказано више од 500 комада наоружања, односно свега онога што чини наоружање и војну опрему Војске Србије. Од тог броја биће представљено више од 270 оних најсложенијих, највреднијих и најубојитих система наоружања", рекао је он за РТС.

Према речима министра, на војној вежби Вихор 2024. видеће се и нови дронови, беспосадне летилице, модернизовани тенкови , као и модернизована оклопна возила, најбоља самоходна, али и ракетна артиљерија.

"Показаћемо не само способност наше војске, већ ћемо послати и јасну поруку грађанима Србије, да је наша војска обучена, храбра, а свима онима који нису добронамени према Србији, показаћемо да наша земља није џак за ударање и да нас нико неће омаловажавати", рекао је Вучевић.

Вежба "Вихор 2024", се реализује до 21. априла и према ранијим најавама Министарства одбране на њој учествују копнене и ваздухопловнеснаге Војске Србије, у циљу даљег унапређења обучености и оспособљености команди и јединица за припрему и извођење борбених операција, за организовање садејства, сарадње и заштите снага, као и за контролу територије и логистичку подршку снага у зони операције.

У оквиру активне фазе здружене тактичке вежбе "Вихор 2024", јединице Копнене војске реализују интензивне вежбе на сталним и привременим полигонима Војске Србије.

Вежба "Вихор" реализује се на основу директиве председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.

image