Србија и Балкан

Временска прогноза: Све више сунчаних интервала, мали пораст температуре

Јутарња температура биће од 1 до 7 степени, а највиша дневна од 13 до 17°Ц
Временска прогноза: Све више сунчаних интервала, мали пораст температуре© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Сутра, 19. априла, биће мало и умерено облачно време с дужим сунчаним интервалима, а само се у брдско-планинским пределима јужне и југоисточне Србије уз више облачности пре подне и средином дана понегде очекује слаба краткотрајна киша, а на високим планинама краткотрајно и слаб снег.

Дуваће слаб и умерен ветар, северозападни.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), јутарња температура биће од 1 до 7°Ц, а највиша дневна од 13 до 17°Ц.

У Београду ће, након облачног јутра, током дана бити претежно сунчано време уз малу или умерену облачност. Дуваће слаб до умерен, северозападни ветар. Јутарња температура биће од 2 до 5°Ц, а највиша дневна око 15°Ц.

Према прогнози РХМЗ за наредних седам дана, у суботу ујутру очекује се слаб приземни мраз. Током дана биће мало топлије, пре подне претежно сунчано, после подне уследиће постепено наоблачење, касније с кишом у јужним, увече и у централним пределима, а током ноћи и у већини Србије.

Затим нас очекује умерено до потпуно облачно и поново хладније време с дневном температуром мало испод просека за овај период године, местимично с кишом и локалним пљусковима, а на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено ће падати снег.

image
VV inauguration
banner