Свет

Поплава у пустињи: Библијски потоп у Дубаију (ВИДЕО)

Обилне падавине су утицале на транспорт након што је за 24 сата пало 158 мм, што је довело до застоја у саобраћају и кашњења летова широм Уједињених Арапских Емирата

Нестабилно време и јак пљусак захватили су делове Уједињених Арапских Емирата, поплављени су делови главних ауто-путева, а на коловозима у Дубаију су бројна остављена возила.

Обилне падавине су утицале на транспорт након што је за 24 сата пало 158 милиметара кише, што је довело до застоја у саобраћају и кашњења летова широм УАЕ.

Међународни аеродром у Дубаију саопштио је данас да неће одобравати долазне летове док се временски услови не побољшају.

"'Дубаји интернешенл ДKСБ' због ванредних временских прилика у УАЕ привремено преусмерава долазне летове који треба да стигну у уторак увече, док се ситуација не стабилизује", наводи се у саопштењу.

Оператер је додао да ће поласци са аеродрома бити настављени.

"Аеродром напорно ради са својим тимовима за реаговање и сервисним партнерима како би обновио нормалан рад и свео на минимум непријатности за наше клијенте", наглашено је у саопштењу.

Национални центар за метеорологију УАЕ (НЦМ) упозорио је да би неповољни временски услови могли да се наставе и у среду, предвиђајући још један талас грмљавине изазван конвективним облацима изнад приобалних подручја.

Брзина ветра могла би достићи 70 километара на час, уз обилне падавине широм земље.

image