Да ли ће Црна Гора бити коспонзор резолуције о Сребреници? И Спајић без одговора

Црна Гора о томе има свој став, који је до сада више пута саопштен, рекао је црногорски премијер

Црногорски премијер Милојко Спајић није желео да одговори на питање да ли ће Црна Гора бити коспонзор резолуције о Сребреници, која би требало да се нађе на Генералној скупштини УН.

Спајић је рекао да Црна Гора о томе има свој став, који је до сада више пута саопштен.

"Данас то није тема, ово данас је тема која се тиче будућности", рекао је Спајић на конференцији за медије у Влади Црне Горе, на којој је најављен претквалификациони тендер за деоницу ауто-пута.

Указао је и да ЕУ види велику промену у области владавине права у Црној Гори.

"То су те вредности ЕУ, 100 одсто усклађеност са спољном безбедносном и одбрамбеном политиком и владавина права", навео је Спајић.

Подсетимо да су представници невладиних организација и грађански активисти упутили Спајићу и свим министрима у кабинету иницијативу да се Црна Гора придружи државама које су коспонзори резолуције УН о геноциду у Сребреници.

Иницијативу је, осим невладиних организација, подржало и више грађанских активиста, међу којима и председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији Соња Бисерко, активисткиња за људска права Аида Ћоровић, али и бивша министарка европских послова Црне Горе Јована Маровић.

Коментаришући јучерашњу тврдњу Мила Ђукановића, да је на политичкој сцени у Црној Гори на делу реваншизам, који је упоредио са крвном освето, Спајић каже да су "најбоље освете резултати у инфраструктури.

"Желим да се сви осветимо лошем вођењу државе у прошлости на начин што ћемо боље да водимо државу и што ћемо инфраструктуру да дигнемо на незамислив ниво. По мени је то најбоља освета на освету и да затворимо тај круг освета, надам се заувек у Црној Гори", поручио је Спајић, пренели су подгорички медији.