Србија и Балкан

Ђукановић запретио крвном осветом: Хапшење је нова традиција црногорских освета

Јако греши онај ако у лисицама над којима ликује, на рукама других људи, не препознаје своје лисице сјутра, прокоментарисао је бивши председник Црне Горе недавно хапшење људи блиских њему
Ђукановић запретио крвном осветом: Хапшење је нова традиција црногорских освета© Milos Vujovic/Anadolu Agency

Бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић огласио се први пут о хапшењу људи блиских њему, бившем тужиоцу Миливоју Катнићу и бившем високог полицијском функционеру Зорану Лазовићу.

Ђукановић, који је у јавности виђен пре неколико дана на сахрани контроверзног бизнисмена Брана Мићуновића, дао је интервју за "Антену М".

Он је хапшење оценио као политички реваншизам као нову страницу традиције црногорских освета.

Ђукановић је чак запретио крвном осветом у случају хапшења.

"Јако греши онај ако у оним лисицама над којима ликује, на рукама других људи, не препознаје своје лисице сјутра", додао је Ђукановић.

"Живимо у јако затрованој атмосфери. Атмосфери која говори да ће се ћеранија по Црној Гори наставити. Зашто на то упозоравам? Црногорско друштво је друштво осветника. Није то карактеристично само за албанске заједнице, за које се углавном везује крвна освета. Треба да се присетимо да у срцу Црне Горе, у Катунској нахији, крвна освета међу одређеним староцрногорским породицама траје дуже од 200 година. Е, ко то не зна тај не разуме како је опасно када вам једина политика након доласка на власт постане реваншизам. Реваншизам је само политичко име за освету. То значи да не постоји свест о томе да треба подвући црту испод црногорске праксе освете", навео је он у интервјуу за "Антену М".

image
VV inauguration
banner