Србија и Балкан

Додик објавио сведочење муслимана из Сребренице: Овако изгледа истина (ВИДЕО)

Хакија Мехољић, који је од априла 1993. године био командир ратне муслиманске полицијске станице у Сребреници, познат је био у широј јавности по јавном изношењу истине и окривљивању Алије Изетбеговића за пад Сребренице
Додик објавио сведочење муслимана из Сребренице: Овако изгледа истина (ВИДЕО)Getty © Elman Omic/Anadolu

Председник Републике Српске Милорад Додик објавио је на Иксу изјаве покојног Хакије Мехољића о страдању у Сребреници и командовању Алије Изетбеговића.

Хакија Мехољић, који је од априла 1993. године био командир ратне муслиманске полицијске станице у Сребреници, познат је био у широј јавности по јавном изношењу истине и окривљивању Алије Изетбеговића за дешавања у Сребреници.

Мехољић објашњава да их је Алија Изетбеговић прво ословио са "драги моји Сребреничани" и упитао како су, а онда изложио и план који му је понудио амерички председник Бил Клинтон.

"Нуди ми Клинтон да уђу четници у Сребреницу и изврше покољ пет хиљада муслимана и биће војна интервенција НАТО снага на српске положаје у целој БиХ. Шта ви мислите о томе? Ја сам скочио и рекао: 'Да ли си ти луд? Ко ће да каже ти на клање, ти не идеш?' Ово је оно што је Алија рекао",  препричава у видеу Мехољић сусрет са Изетбеговићем.

Мехољић даље коментарише да је "Алија лош човек".

Додик је видео објавио под називом "Овако изгледа истина".

image