Србија и Балкан

Универзитет у Београду објавио конкурс за упис нових студената: Више места на свим студијама

Конкурс је расписан за 369 студијских програма, од чега је 101 студијски програм на основним академски студијама, са укупно 26.438 места
Универзитет у Београду објавио конкурс за упис нових студената: Више места на свим студијама© Fishman/ullstein bild via Getty Images

Универзитет у Београду (УБ) објавио је на свом веб порталу конкурс за упис нове генерације студената.

Конкурс је објављен на линку https://www.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2024/04/OAS-IAS-opsti-uslovi24.pdf, саопштио је УБ.

Детаљи о сваком од нивоа студија, укључујући и најважније датуме, могу се пронаћи на https://www.bg.ac.rs/upis/ кликом на пулсирајуће дугме испред сваког од степена студија.

Број места за пријем нове генерације студената по факултетима званично ће бити потврђен када уписне квоте одобри Влада Републике Србије, а УБ очекује да ће то бити крајем маја.

Сенат УБ на седници 17. априла донео је одлуку о расписивању конкурса за 369 студијских програма, од чега је 101 студијски програм на основним академски студијама, и укупно 26.438 места, што значи више места на свим степенима студија: основним, мастер и докторским.

Од тога, на основним студијама планирано је (односно усвојено као предлог који је упућен на усвајање Влади Србије) 14.222 на буџету и 12.216 места на самофинансирању, наводи се у саопштењу универзитета.

image