Србија и Балкан

Специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације "март 2024" (ФОТО)

Војници се у овом сегменту индивидуалне обуке – у кабинетима, на полигонима и у теренским условима – оспособљавају за послужиоце на различитим врстама колективног наоружања и стичу знања и вештине за специјалности служби логистике, телекомуникација и атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО), наводе из Министарства одбране
Специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације "март 2024" (ФОТО)© Министарство одбране Републике Србије

У центрима за обуку Војске Србије у току је реализација индивидуалне специјалистичке обуке војника на служењу војног рока генерације "март 2024", саопштило је Министарство одбране.

"Циљ обучавања у овој фази, која долази након индивидуалне основе обуке, је практично оспособљавање војника за војноевиденционе специјалности за које су регрутовани, односно за извршавање задатака у оквиру свог рода или службе", наводи се у саопштењу.

Војници се у овом сегменту индивидуалне обуке – у кабинетима, на полигонима и у теренским условима – оспособљавају за послужиоце на различитим врстама колективног наоружања и стичу знања и вештине за специјалности служби логистике, телекомуникација и атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО).

Како наводе из МО, специјалистичка обука поменуте генерације војника биће окончана крајем јуна, након чега ће бити проверена њихова оспособљеност за извршавање индивидуалних војничких задатака. Потом следи колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије.

За то време војници се могу пријавити за пријем у професионалну војну службу и проћи неопходну процедуру, чиме ће стећи услове да одмах по завршетку војног рока ступе у строј професионалних припадника Војске Србије, додају из МО.

image