Србија и Балкан

Скупштина Војводине изабрала нову владу на челу са Мајом Гојковић

Гојковићева је захвалила свим грађанима Војводине што су, како је рекла, и овај пут решили да подрже одговорну политику председника Србије Александра Вучића и свих коалиционих партнера
Скупштина Војводине изабрала нову владу на челу са Мајом Гојковић© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Скупштина Војводине изабрала је данас нову Покрајинску владу на челу са Мајом Гојковић.

За владу је гласало 69 посланика, а председник Скупштине Војводине Балинт Јухас честитао је председници, потпредседницима и члановима владе.

"Програм јој је реалан и амбициозан и слаже се са нашим приоритетима, чувањем аутономије, инфраструктуре, све је то битно не само за владу већ и за грађане", рекао је Јухас.

Он је навео да је сарадњу са Гојковићевом успоставио бивши председник Скупштине Војводине, покојни Иштван Пастор и да ће заједништвом постићи резултате.

Гојковићева је захвалила свим грађанима Војводине што су, како је рекла, и овај пут решили да подрже одговорну политику председника Србије Александра Вучића и свих коалиционих партнера.

Она је новинарима после изгласавања владе поновила да је циљ наставити са инфраструктурним пројектима које је започела прошла влада, али и заједнички рад са републичком владом.

"Жао ми је што део опозиције није учествовао у раду скупштине, пропустили су шансу да грађани чују и њихово мишљење, шта би они радили и кога би предложили. Жао ми је што смо чули само сет уобичајених увреда. Политика увреда није нешто што сакупља гласове у АП Војводини. Отворена су им врата, нек дођу да разговарамо о сваком аспекту политике", рекла је Гојковићева.

За заменика генералног секретара изабран је Жолт Сакалаш са 87 гласова.

image