Србија и Балкан

Вучић: У наредних десет дана пред нама је велика и важна битка за Србију

Предстоји нам борба за наше виталне интересе од којих нећемо да одустанемо, поручио је председник Србије и члан СНС-а на митингу изборне листе "Александар Вучић - Београд сутра" у Лазаревцу
Вучић: У наредних десет дана пред нама је велика и важна битка за Србију© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас на митингу изборне листе "Александар Вучић - Београд сутра" да у наредних бар десет дана неће учествовати у предизборној кампањи, јер нам предстоји велика и важна битка за Србију.

"Ова је, ваљда, први скуп који смо овако заједно организовали. Неко време нећу се појављивати на овим скуповима, а хтео сам да дођем на овај у Лазаревцу да бих рекао колико је важно да будемо заједно, колико је важно да наставимо борбу, колико је важно да радимо и у будуће за добробит свих наших грађана", рекао је Вучић.

Додао је да неће моћи да учествује добрим делом у кампањи.

"Макар у наредних 10 дана, зато што је пред нама велика и важна битка за Србију, за наше виталне интересе, од којих нећемо да одустанемо. И када су кренули са великим притисцима, са тим да Косово мора да буде у чланству Савета Европе, без обзира што Приштина ниједну од својих обавеза није испунила. Када су кренули са иницијативама да цео наш народ назову геноцидним, а при томе обмањујући нас свакодневно и говорећи како није то циљ, и како управо ми не говоримо истину. А онда само дан касније кажу да - наш циљ је ратна одштета, наш циљ је подношење нових тужби и ревизије тужби против Србије, не би ли нанели што је могуће већу штету нашој земљи", рекао је Вучић.

Како је рекао, наредних дана када буде разговарао и са немачким канцеларом Олафом Шолцом, а ти разговори, додао је, неће бити лаки, као и са украјинским и руским и свим другим званичницима где нема лаких разговора, грађани треба да знају да ће увек и у сваком тренутку дати све за нашу Србију.

Он је рекао да они који су иницирали резолуцију о Сребреници, иако имају подршку највећих земаља, не знају у каквом су проблему због ангажмана Србије. Додао је да може да се догоди да за ту резолуцију добију мање гласова за, него што су мислили.

"До последњег тренутка ћемо се борити за образ и част Србије. Поштујемо жртве Бошњака и никога нисмо увредили", нагласио је Вучић.

Најавио је да ће идуће недеље вероватно ићи у Њујорк да би се још једном обратио пред Генералном скупштином УН свим земљама света и да их позове да не гласају за резолуцију о Сребреници.

Вучић је током обраћања рекао и да Србија неће продавати ЕПС, већ ће у наредном периоду настојати да купује још у региону и да припаја тој компанији.

Што се тиче "Колубаре", навео је да је план да се у наредне три године запосли нових 1.000 људи.

"Неће бити отпуштања", додао је Вучић.

Он је поручио на митингу у Лазаревцу да избори нису играчка и позвао грађане да буду одговорни и изађу на изборе 2. јуна и гласају за будућност у Београду, јер је то онда и победа Србије, како је истакао.

image