Србија и Балкан

Дипломатски извор из Француске: "Косово" има подршку за Савет Европе, али очекујемо напредак са ЗСО

Дипломатски извор у Министарству спољних послова Француске је рекао да ова земља подржава тежњу "Косова" да се придружи међународним организацијама и да очекује неповратан напредак ка имплементацији ЗСО
Дипломатски извор из Француске: "Косово" има подршку за Савет Европе, али очекујемо напредак са ЗСО© Dursun Aydemir/Anadolu Agency

Француска подржава тежњу 'Косова' да се придружи међународним организацијама, укључујући Савет Европе и у овом контексту очекује неповратан напредак ка имплементацији Заједнице српских општина, рекао је за "Газету експрес" дипломатски извор у Министарству спољних послова Француске.

Овај дипломатски извор истиче да је питање владавине права и најбољи начин да тзв. Влада Косова покаже своју посвећеност мањинама.

"Француска подржава тежњу 'Косова' да се придружи међународним организацијама, укључујући Савет Европе. Чланство 'Косова' у Савету Европе користило би грађанима земље, укључујући припаднике мањинских група. У овом контексту, очекујемо неповратан напредак ка имплементацији Заједнице српских већинских општина (ЗСО), што је дугогодишња правна обавеза коју је 'Косово' слободно преузело. Ово је питање владавине права и најопипљивије средство за владу 'Косова' да илуструје своју посвећеност правима припадника мањинских група", навео је овај дипломатски извор из Париза за "Газету експрес".

image