Србија и Балкан

Вучић се састао са првом дамом Украјине (ФОТО)

Председник Србије организовао је пријем супруге украјинског председника у згради Генералног секретаријата председника републике
Вучић се састао са првом дамом Украјине (ФОТО)© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Председник Србије Александар Вучић састао се данас да првом дамом Украјине Еленом Зеленском, у оквиру њене вишедневне посете Београду, са којом је разговарао о културним везама између два народа, као и о хуманитарним питањима.

Вучић је Зеленској захвалио на посети, као и на јачању веза са Србијом, како је навео, у овим тешким временима.

"Посебно смо разговарали о потребама најугроженијих категорија становништва и деце, која су најрањивија у сваком сукобу", написао је Вучић на Инстаграму.

Председник Србије истакао је да је Србија спремна да пружи помоћ у виду неопходних средстава за оне којима је то данас највише потребно.

"Пожелео сам да се мир што пре врати у сваки дом, како бисмо обезбедили сигурно детињство и развој најмлађима, на којима остаје будућност сваке земље", поручио је Вучић.

Подсетимо, жена председника Украјине допутовала је јуче у Београд заједно са Дмитријом Кулебом у вишедневну посету.

Програм посете је пре свега заснован на домену културе и образовања, укључујући и споразуме о сарадњи између универзитета.

Они су обишли српску престоницу у пратњи прве даме Србије Тамаре Вучић и Марка Ђурића, министра спољних послова Србије, а том приликом потписан је споразум о научној, образовној и културној сарадњи између београдског универзитета и Народног универзитета у Кијеву.

image