Србија и Балкан

Вучић после разговора са Боцан-Харченком: Пред Србијом тежак пут, рачунамо на подршку пријатеља

Двојица званичника разговарала су о тешком периоду и изазовима са којима се Србија суочава

Председник Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком о дипломатској борби на неколико планова и озбиљним изазовима са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији, али и у окружењу.

Вучић је на Инстаграму навео да је са руским дипломатом разговарао о тешком периоду који предстоји Србији, а разменили су и мишљења "о покушајима дестибилизације региона, као и о напорима Србије да се у међународној арени избори за очување не само сопствених државних и националних интереса, већ и за поштовање међународног права и начела на којима треба да почива правичан глобални поредак".

"Нагласио сам да је за нашу земљу од виталног интереса очување стабилности у региону и истакао да самовољни потези Приштине и иницијативе попут нацрта резолуције ГС УН о Сребреници, ни на који начин не доприносе процесу помирења, изградњи поверења и сарадње у региону", навео је председник.

Он је захвалио Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета Србије и поштовању суверенитета "у погледу независне политике и јединственог пута који је наша земља одабрала".

"Тај пут није лак, али на њему рачунамо на пуну подршку свих искрених пријатеља Србије", поручио је председник.

Руски амбасадор претходних дана састао се са председницом Скупштине Србије Аном Брнабић, премијером Милошем Вучевићем и министрима у новој Влади Србије.

image