Србија и Балкан

Српска листа: Режим Аљбина Куртија нас враћа у најтамније дане

Ћутање међународних представника на кршења права нашег народа, доживљавамо као вид саучесништва и то је нешто што никакве кампање и промо активности неће променити, поручују из СЛ
Српска листа: Режим Аљбина Куртија нас враћа у најтамније дане© Фејсбук/Српска листа

Српска листа je саопштила да режим премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија наставља са прогоном Срба и кршењем основних људских, верских и грађанских права и враћа нас у "најтамније дане из прошлости", док се чека да представници међународне заједнице коначно конкретно делују, а анемична саопштења са "позивима обема странама" замене конкретним мерама и одлукама због кршења права српског народа и СПЦ на КиМ.

"Тако је јуче забранио посету патријарху, а данас онемогућио да тим прослављеног српског глумца Ненада Јездића са опремом уђе на Косово и Метохију, те господин Јездић изведе и представу 'Књига о Милутину' у организацији Културног центра у Косовској Митровици", навели су у саопштењу.

Питају се "докле иде лудило званичне Приштине", као и "докле ће више ћутати међународни представници и амбасадори Квинте на ово угњетавање нашег народа".

"Желимо да будемо врло јасни, српски народ ћутање међународних представника на кршења права нашег народа доживљава као вид саучесништва и то је нешто што никакве кампање и промо активности неће променити", поручују из СЛ.

Што се режима у Приштине тиче, истичу да "није први пут да је неки режим Србима забрањивао веру, културу, традицију, лечење, образовање, живот".

"Историја, као учитељица живота треба да буде наук свима и подсети како су се ти режими распадали због своје злобе и зла које су чинили нашем народу", закључују из Српске листе.

image