Србија и Балкан

Министар Поповић положио венац на Споменик ослободиоцима Београда (ВИДЕО)

Изасланик Александра Вучића је указао да данас многи покушавају да направе ревизију историје, да џелате прикажу као жртве, а жртве као џелате

Министар без портфеља Ненад Поповић је као изасланик председника Републике Александра Вучића положио венац на Споменик ослободиоцима Београда поводом 15. маја 1945. године, када су у Југославији завршене војне операције у Другом светском рату.

Дан победе над фашизмом обележава се 9. маја када је безусловном капитулацијом Немачке завршен Други светски рат у Европи, а на простору Југославије борбе су вођене до 15. маја.

Поповић је навео да се у прошлости, 15. мај такође славио као Дан победе у Србији, односно Југославији.

"Наши преци, учесници Другог светског рата, који су своје животе дали били су жртве највећег зла током тог рата од стране нацистичке Немачке, нацистичке Хрватске и других следбеника нацизма. Близу милион Срба је дало животе, али Србија је била на страни победника – била је победник у том рату", рекао је Поповић за Танјуг након полагања венца.

Он је указао да данас многи покушавају да направе ревизију историје, да џелате прикажу као жртве, а жртве као џелате.

Поповић је додао да су Срби били жртве у Другом светском рату и да је веома важно што је председник Србије Александар Вучић вратио културу сећања за историјске моменте у нашој прошлости.

"Да се ми Срби поносимо херојском борбом наших предака, јер смо били на страни победника. Србија ће увек бити на страни правде. Видимо у Хрватској да неки историчари говоре како су Хрвати били жртве, а да су их Срби убијали. То су злочиначки покушаји да се уради ревизија историје", оценио је Поповић.

Навео је и да је још један покушај ревизије историје резолуција о Сребреници.

"Срби никада нису били геноцидан народ, ти покушаји ће сада да се шире, а Србија то неће дозволити. Цела Србија ће се борити на челу са Вучићем и сваки њихов покушај биће узалудан", рекао је Поповић.

image