Србија и Балкан

Вучић разговарао са Кобахидзеом: Ценимо принципијелан став Грузије о суверенитету Србије

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је са грузијским премијером разменио мишљења о свим комплексним глобалним и регионалним питањима, а да је он нагласио да се Србија чврсто залаже за очување мира и стабилности у региону
Вучић разговарао са Кобахидзеом: Ценимо принципијелан став Грузије о суверенитету Србије© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председником Владе Грузије Ираклијем Кобахидзеом о свим изазовима са којима се Србија суочава на регионалној и међународној сцени, питањима од значаја за односе две земље, као и о даљем развоју политичких и економских односа и успостављању директне авио-линије Београд и Тбилиси.

"Обавестио сам премијера Кобахидзеа о дешавањима на Косову и Метохији и захвалио на принципијелном ставу Грузије по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова", написао је председник Србије на свом инстаграм налогу након телефонског разговора са Кобахидзеом.

Додао је да је са грузијским премијером разменио мишљења о свим комплексним глобалним и регионалним питањима, а да је он нагласио да се Србија чврсто залаже за очување мира и стабилности у региону.

"Такође сам упознао премијера Кобахидзеа о ставу Србије у погледу усвајања Резолуције о Сребреници и поновио принципијелан став наше земље по овом питању, истичући важност поштеног и уравнотеженог приступа историјским догађајима. Замолио сам га за подршку Грузије и захвалио на разумевању позиција Србије која се бори за своју земљу и свој народ, право и правду", написао је Вучић.

image