Србија и Балкан

Вучић: Србија је на веома покварен начин нападнута, морамо се борити

"Ми немамо другу земљу, она је наша највећа светиња", поручио је председник Србије
Вучић: Србија је на веома покварен начин нападнута, морамо се борити© FOTO TANJUG/ Vlada Crne Gore/ bg

Уочи гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација, које је заказано за 23. мај, председник Србије Александар Вучић оценио је да је Србија на веома покварен начин нападнута, али да нема избора и да мора да настави да се бори.

"Ми немамо другу земљу, наша Србија је на веома покварен начин нападнута, али немамо избора, ми се морамо борити, јер нам је Србија све на свету, Србија је наша највећа светиња", поручио је Вучић на Инстаграм сторију.

Поводом последњег писма које су у петак, 17. маја, Сталне мисије СР Немачке и Руанде упутиле свим државама чланицама у својству главних спонзора и коспонзора резолуције о Сребреници, Стална мисија Србије при УН је апеловала на државе чланице УН да повуку текст резолуције, у интересу свих, пре свега народа у БиХ.

Резолуцију о Сребреници је противправно, у супротности са Уставом и Дејтонским мировним споразумом, без сагласности Председништва БиХ, предложио амбасадор БиХ при Уједињеним нацијама Златко Лагумџија, док су коспонзори исте Немачка и Руанда.

image