Србија и Балкан

"Помрачење ума окупатора Шмита": Лечење пацијента почиње од дијагнозе стања

Свакодневни притисци који се упућују на рачун Срба из Републике Српске али и Србије, где српски народ називају геноцидним, мантра је по којој ће се понашати и након евентуалног усвајања необавезујуће резолуције о Сребреници, поручио је Бранимир Којић
"Помрачење ума окупатора Шмита": Лечење пацијента почиње од дијагнозе стањаGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Заменик председавајућег Савета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијану Шмиту неопходна медицинска дијагноза, те да је крајње време да се овом пацијенту укаже помоћ.

Кошарац је објавио изјаву нелегитимног странца Шмита који је рекао да му његов полажај "даје много батина, а мало шаргарепа" и да, како каже, види да "коришћење батине даје резултате, посебно у вршењу притиска на Милорада Додика".

Кошарац је нагласио да ово није Шмитов популизам, порив за прикупљање политичких поена, и да нећемо наћи ни адекватан, а још мање пристојан коментар на ове бљувотине и небулозе.

"Пошто заиста не могу наћи ниједну смислену реченицу да покушам да објасним ново помрачење ума окупатора Шмита, можда је боље да прибегнем медицинским дефиницијама. Лечење пацијента почиње од дијагнозе стања", констатовао је Кошарац.

Кошарац је нагласио да не зна да ли је и евентуално на који начин регулисано питање здравственог осигурања нелегитимног странца који борави у БиХ, али је сасвим сигурно, у најбољем интересу пацијента, потребно хитно збрињавање у Немачкој.

Председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић коментаришући Шмитову изјаву поручио је да Срби никада неће дозволити да буду слуге и поданици, како су то наумили бошњачки политичари.

Којић је навео да бошњачким политичарима смета када представници Срба кажу да Република Српска не може бити део БиХ у којој се етикетира српски народ.

"Ми само говоримо о мирном разлазу јер Сарајеву и њиховим политичарима сметају Срби, а не желе да нас пусте да живимо једни поред других, они желе да ми будемо њихове слуге и поданици што се неће никада десити", истакао је Којић.

Он је навео да су свакодневни притисци који се упућују на рачун Срба из Републике Српске али и Србије, где српски народ називају геноцидним, мантра по којој ће се понашати и након евентуалног усвајања необавезујуће резолуције о Сребреници.

"То је оно што одговара западним амбасадама, то је оно што они желе, јер мисле да ће Срби на тај начин погнути главу и признати нешто што се није десило, а то је лажни геноцид", рекао је Којић.

Којић је рекао да писмо које је министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић упутио комесару за проширење Оливеру Вархељију показује колико је Конаковић острашћен и колико му сметају сви они који не мисле као његови ментори.

"Чујемо да и несрећни Шмит по федералним медијима прича како коришћење батине даје резултат, па му поручујем да Срби нису марва и да не знамо кога он батина. Нека зна да је прошло време када су нацисти батинали и убијали Србе, а очигледно да у њему и даље живи та идеја", рекао је Којић.

image