Србија и Балкан

Српски национални савет Црне Горе о резолуцији о Сребреници: Превршили сваку меру лицемерја

"Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори", наводи се у саопштењу СНВ
Српски национални савет Црне Горе о резолуцији о Сребреници: Превршили сваку меру лицемерја© R.R./ATAImages

"Приближава се тренутак када ће актуелна власт довести у питање и последњи промил части и достојанства Црне Горе. Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примерима наших предака. Резолуција о геноциду у Сребреници, коју намерава у име грађана да у Генералној скупштини Уједињених нација подржи Влада Црне Горе представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дела српског народа који је вековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима", саопштио је данас, два дана уочи гласања у УН о резолуцији о Сребреници, Српски национални савет Црне Горе.

Овај Савет констатује да се "огроман притисак непријатеља српског народа сручио на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања".

"Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи. Промовисање нових националних симбола, преименовање српског језика, елиминација ћириличног писма, учлањење у НАТО савез, признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији, намера прихватања резолуције о геноциду у Сребреници, где се српски народ жели приказати геноцидним и други, примери су који показују да власт у Црној Гори није власт својих грађана него страних интереса. Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори", наводи се у саопштењу уз констатацију да је "подршка Резолуцији о геноциду у Сребреници превршила сваку меру лицемерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе".

Наводе и да Српски национални савет, заједно са српским народом у Црној Гори, подржава Републику Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа уз чврсту опредељеност да увек будемо заједно у јединству и слози. 

"Српски национални савет, са својим сестринским организацијама,  учествоваће на протестима заказаним за 22. мај 2024. године у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна 2024. Године“, стоји у саопштењу које је потписао председник СНВ Црне Горе др Момчило Вуксановић.

 

image