Србија и Балкан

Меморијални центар у Поточарима одговорио Додику: Не можемо осигурати услове за посету Владе РС

Одговор директора Меморијалног центра Емира Суљагића уследио је дан након што је председник РС Милорад Додик изјавио да још нема одговора на захтев који је упутио Меморијалном центру да делегација Републике Српске 23. маја положи венац у Поточарима
Меморијални центар у Поточарима одговорио Додику: Не можемо осигурати услове за посету Владе РСwww.globallookpress.com © Matthias Schrader

Меморијални центар у Поточарима не може осигурати услове за посету чланова Владе Републике Српске (РС), "имајући у виду њене ставове и политику кад је реч о геноциду почињеном у Сребреници у јулу 1995. године", објавио је на мрежи Икс Емир Суљагић, директор Центра.

Суљагићев одговор уследио је дан након што је председник РС Милорад Додик изјавио да још нема одговора на захтев који је упутио Меморијалном центру да делегација Републике Српске 23. маја положи венац у Поточарима.

Суљагић је писмо објавио на друштвеној мрежи Икс и навео да се ради о званичном одговору Меморијалног центра који ће бити послат Влади Републике Српске.

Додик је 21. маја најавио да ће на дан расправе о резолуцији о геноциду у Сребреници у Генералној Скупштини Уједињених народа, у Сребреници бити одржана седница Владе и руководства РС. Рекао је да ће тај дан званичници РС положити цвеће и венце на српско гробље у Братунцу, које је удаљено неколико километара од Поточара.

image