Србија и Балкан

Путинов помоћник потврдио: Додик у јуну на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Председник РС је раније најавио да ће присуствовати СПИЕФ-у и изразио наду у сусрет са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом
Путинов помоћник потврдио: Додик у јуну на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Републике Српске Милорад Додик посетиће у јуну Санктпетербуршки међународни економски форум (СПИЕФ), рекао је помоћник руског председника Јуриј Ушаков за ТАСС.

"Да, Милорад Додик ће бити на СПИЕФ-у", казао је Ушаков.

Председник РС је раније најавио да ће присуствовати СПИЕФ-у и да му је велика част због тога.

"Очекујем да ће земље које сматрају да се слобода не може постићи доминацијом једног центра у свету изразити своју приврженост идејама међусобног поштовања, немешања у унутрашњу политику, међудржавну сарадњу, укључујући и економску сферу", нагласио је Додик.

Он је истакао да се нада да ће на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу имати прилику да се сусретне са високим представницима руске владе, укључујући и министра спољних послова Сергеја Лаврова.

"Увек ми је драго да га видим, а од њега се може много научити. Он је најискуснији министар спољних послова на свету", истакао је.

Према његовим речима, Република Српска очекује да ће током форума ојачати сарадњу са многим руским компанијама.

Наиме, СПИЕФ ће се одржати од 5. до 8. јуна, а на форуму традиционално учествује руски председник Владимир Путин. 

image