Србија и Балкан

У Чачку одржан предизборни скуп коалиције око СНС, Вучић: Ако не будемо имали деце, џабе све радимо

Испред и у спортској сали "Борац" окупио се и велики број грађана који су дошли да пруже подршку овој листи, са транспаретнима подршке српском председнику
У Чачку одржан предизборни скуп коалиције око СНС, Вучић: Ако не будемо имали деце, џабе све радимо© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

У Чачку је данас почео предизборни скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи "Александар Вучић - Чачак сутра". Грађанима ће се у сали кошаркашког клуба "Борац" обратити председник Србије Александар Вучић, председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић и градоначелник Чачка и први на листи "Александар Вучић - Чачак сутра", Милун Тодоровић.

У Чачку су присутни функционери и чланови коалиционих странака, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, министар културе Никола Селаковић, Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, директор ЈП Коридори Србије Александар Антић и многи други.

Испред и у спортској сали "Борац" окупио се и велики број грађана који су дошли да пруже подршку овој листи, са транспаретнима подршке српском председнику.

Председник Вучић је рекао да је до сада у Чачку доста тога урађено, али да људи никада нису сасвим задовољни.

"Ако погледате семафор шта је урађено у односу на оно што смо имали пре 10 година, да будемо фер - никада у историји није толико тога направљено и није се толико напредовало", рекао је председник.

Он је рекао да су неки функционери у Србији морали много више да слушају људе у претходном периоду и нагласио да је то његова највећа замерка. Додао је и да се то мора променити.

Он је рекао да очекује да ђе градоначелник Чачка Милун Тодоровић "имати резултате као нико никада, захваљујући и помоћи државе, али да је он и пре тога био успешан човек".

"Мораш да посветиш више пажње обичном народу, да их слушаш чешће и више. Народ је твој једини посао", поручио је Вучић.

Он је истакао да је важно што је урађен ауто-пут, али и да ће се даље наставити његова изградња према Вишеграду.

"У кратком временском периоду све се за Чачак променило. Формално у Чачку имамо 11.000 запослених људи више него 2012. године. То је велики успех", рекао је Вучић.

Он је истакао да мора да се ради на природном прираштају, јер "све мање губимо на одласку људи, али све више на недостатку деце. Могу да се љуте људи, али ако не будемо имали деце, џабе све радимо, џабе све градимо, јер неће имати ко то да наследи у будућности", поручио је Вучић.

Дачић: Нападају Србију да оправдају своју агресију

Ивица Дачић је истакао да је некада било јако тешко доћи до Чачка, а да сада постоје добри путеви које је неко морао да уради.

"Јаки напади захтевају да Србија буде јака да би могла да се одбрани. Сви напади на Србију су са циљем да се оправда агресија и злочини који су чињени над нашим народом", рекао је Дачић.

Он је истакао да је "питање Косова заувек решено, јер је Косово саставни део нашега бића и неотуђиви део Србије.

"Србија се ујединила у одбрани својих интереса. Победа на изборима је услов да Србија може да се одбрани и да настави да се развија", закључио је Дачић.

Брнабић: На овим изборима се не одлучује само о локалу

Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић је рекла да у Србији мора да се ради још више, како би било завршено оно што је започето.

"Ово су избори на којима се одлучује да ли ћемо наставити да побеђујемо, или ћемо се вратити у прошлост. То нису избори о којима се одлучује само о локалу, јер опозиција није ту да би представила план програм и визију, јер то немају. Ту је да би зауставила политику развоја Србије", поручила је Брнабић.

image