Србија и Балкан

Осумњиченом за смрт брата потпредседника Владе Федерације БиХ одређен притвор: Предао се и други

Малолетници се сумњиче да су Мијатовићу задали неколико удараца у главу, који је неколико сати касније преминуо
Осумњиченом за смрт брата потпредседника Владе Федерације БиХ одређен притвор: Предао се и други© Royalty-free

За пребијање Ђорђа Мијатовића, рођеног брата министра у Влади Федерације Босне и Херцеговине Војина Мијатовића, у парку на Вождовцу, осумњичена су двојица малолетника која су идентификована, један је (16) и ухапшен, а други се сам предао.

Осумњичени малолетници сумњиче за кривично дело тешко убиство. 

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ухапшен шеснаестогодишњи Ф.Б., а да је други нападач Н.З. (17) преко своје мајке поручио да ће се сам предати у току дана.

Он је то убрзо и учинио, када се предао у пратњи својих родитеља и адвоката.

Ф.Б. је саслушан код судије за малолетнике у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

ВЈТ у Београду је суду предложило да му одреди притвор да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело и због узнемирења јавности. 

Судија за малолетнике Вишег суда у Београду одредила му је притвор до 30 дана, рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда у Београду Милица Величковић.

Како је потврђено, малолетници се сумњиче да су Мијатовићу задали неколико удараца у главу, који је неколико сати касније преминуо у Ургентном центру.

Како је навео МУП, полиција је у недељу у 18.20 часова добила пријаву да су у једном парку на Вождовцу две особе претукле четрдесетогодишњег мушкарца.

image