Србија и Балкан

Милан Кнежевић поручио Милојку Спајићу: А, да одемо нас двојица на полиграф у Висбаден

Рекао си у присуству Андрије Мандића, Бранка Kрвавца и мене, да ће Црна Гора бити уздржана на гласању о резолуцији о Сребреници у Уједињеним нацијама, поновио је јутрос Кнежевић у одговору премијеру Црне Горе
Милан Кнежевић поручио Милојку Спајићу: А, да одемо нас двојица на полиграф у Висбаден© R. R. / ATA Images

Премијер Црне Горе Милојко Спајић прозвао је јутрос на друштвеној мрежи Икс председника Демократске народне партије Црне Горе Милана Кнежевића поруком "Ко ти то баје?", алудирајући очигледно на један од хитова Јелене Карлеуше.

Порука Спајића уследила је после тврдњи које је Кнежевић синоћ изнео у емисији "Ћирилица" Хепи ТВ у Београду, према којима је "Спајић њему и лидеру Нове српске демократије Андрији Мандићу, пре одласка у званичну посету Немачкој, обећао да ће Црна Гора бити уздржана на гласању о резолуцији о Сребреници, у Уједињеним нацијама".

"Молио је да не таласамо, да га не доводимо у непријатну ситуацију и ја нисам уста отварао док није пошао у Њемачку. Он је тамо био 15 дана, дуже је у Њемачкој био него Шолц. Kад се вратио из Њемачке промијенио је став. И онда су нам изашли са амандманима и рекли - то је за наше добро", казао је Kнежевић у емисији.

На речи Спајића јутрос је убрзо одговорио Кнежевић који је премијеру Милојку Спајићу поручио да ће "замолити Јелену Kарлеушу да му да аутограм кад буде одржала концерт у 'Зети', ако буде смио доћи од Северине".

"Мики, пошто сте изгорели полиграф у ЦБ-у, а ти имаш везе у Њемачкој, да одемо у Висбаден на полиграф да видимо ко мени баје, а ко лаже од нас двојице. И да онај на кога запишти полиграф поднесе оставку на све функције? Је ли то поштено? Рекао си у присуству Андрије Мандића, Бранка Kрвавца и мене, да ће Црна Гора бити уздржана уз образложење да желимо да се кандидујемо за несталну чланицу СБ УН, и да тако имамо изговор и за оне који су 'за', и за оне који су против Резолуције", стоји у одговору Кнежевића који додаје да ће он лично "сносити трошкове пута", "пошто је До Kвон у затвору, а Kотрел је пукао 20 милиона на коцки прије неку ноћ".  

Иначе, председништво Демократске народне партије чији је председник Милан Кнежевић саопштило  је пре три дана да најоштрије осуђује одлуку Владе Црне Горе да у Генералној Скупштини УН-а гласа за Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Председништво ДНП-а је једногласно, како је саопштено у Подгорици, донело одлуку о суспензији даље подршке Влади Милојка Спајића до испуњена више захтева.

image