Србија и Балкан

Кнежевић најавио тужбу против "Јутарњег листа": Не спремам хапшење Ђукановића

Ово таргетирање доживљавам веома озбиљно, јер оно има за циљ да допринесе даљем подизању тензија и врло могућим грађанским сукобима у Црној Гори, поручио је председник ДНП-а
Кнежевић најавио тужбу против "Јутарњег листа": Не спремам хапшење ЂукановићаGetty © Antonio Ahel/ATAImages

Председник Демократске народне партије (ДНП) Црне Горе Милан Кнежевић најавио је тужбу против хрватског "Јутарњег листа", због текста објављеног под насловом "Стеже се обруч око Ђукановића", у коме је он означен као једна од кључних особа која "по налогу Александра Вучића" руководи акцијом хапшења Мила Ђукановића.

"Због тога ћу се наредних дана консултовати са својим правним тимом око подношења тужбе против 'Јутарњег листа', јер њихова објава има за циљ да изазове немире и грађанске сукобе у Црној Гори. И нека нико не помишља да наше унутрашње политичке антагонизме може искористити да угрози мир који смо успели сачувати и у много тежим временима", објавио је Милан Кнежевић на свом Инстаграм налогу.

Кнежевић напомиње да су текст "Јутарњег" пренели сви медији у Црној Гори, а у којем је он означен као једна од кључних особа која, како наводи, по налогу Александра Вучића руководи акцијом хапшења Мила Ђукановића.

"Осим што поменути текст обилује неистинама, глупостима, злурадошћу, таблоидношћу, ипак је његова намера опаснија и тенденциознија. А све се дешава након саопштеног става Председништва ДНП–а о суспензији подршке влади Милојка Спајића кроз испостављене захтеве међу којима је изгласавање Резолуције о геноциду Јасеновцу", навео је Милан Кнежевић.

Истиче да је у свом досадашњем политичком ангажману јасно и бескомпромисно саопштавао своје ставове, водио политичке борбе, робијао због својих уверења, грешио у неким ситуацијама, примао и задавао ударце.

"Многима нисам симпатичан, код многих изазивам и агресију, али оно што је сигурно, своје политичке противнике сам искључиво посматрао као 'политичке; и никако другачије. Међу њих спада и Мило Ђукановић, о чијој политици и њеној погубности по Црну Гору мислим све најгоре. Уосталом, то сам му и у лице саопштавао пред читавом црногорском јавношћу. Ипак, без обзира на мој став о Милу Ђукановићу, све и да имам, а немам никакве институционалне механизме, не бих радио оно што су други радили мени", написао је Милан Кнежевић.

Није се, истиче, оглашавао, нити "еуфорисао", ни кад су ухапшени његови прогонитељи, јер није васпитаван да ужива у туђој муци макар се, како наводи, радило и о мојим џелатима.

Вероватно је ово, каже, погрешан став, јер би реваншизам био потпуно логичан након свега што је преживео са својом породицом, али би, указује, онда у том случају био исти као они против којих се борио.

"Полиција, тужилаштво и судови треба да раде свој посао без злоупотреба, и да сваког, укључујући Мила Ђукановића и мене, у складу са Уставом и законима Црне Горе процесуирају ако за то имају основa", поручио је Кнежевић.

Он је нагласио да спектакле за јавност и понижавања људи никада бије подржавао, и подсетио да је он сам прошао кроз тај шпалир неколико пута", додавши да је и то некима мало било па су му, према његовим речима, хапсили мајку и брата како би изазвали његову реакцију.

"Зато ово таргетирање 'Јутарњег листа' доживљавам веома озбиљно, јер оно има за циљ да допринесе даљем подизању тензија и врло могућим грађанским сукобима у Црној Гори. Ниједна функција, ни један механизам моћи, није вредан једне сузе, а камо ли капи нечије крви", закључује Кнежевић.

image