Србија и Балкан

Јавно тужилаштво: Одређено задржавање осумњиченом да је ранио девојчицу из ваздушне пушке

Осумњичени је током саслушања у присуству браниоца у Првом основном јавном тужилаштву у Београду изнео одбрану и делимично признао извршење кривичног дела
Јавно тужилаштво: Одређено задржавање осумњиченом да је ранио девојчицу из ваздушне пушкеGetty © Julian Stratenschulte/picture alliance

Осумњиченом да је из ваздушне пушке код Калемегдана у Београду ранио петнаестогодишњу девојчицу одређено је задржавање у трајању од 48 сати С. Х. (53) по налогу јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду. 

Задржавање му је одређено због сумње да је учинио кривично дело Изазивање опште опасности, пошто је јуче, како се сумња, док се налазио у свом стану испалио пројектил из ваздушне пушке "ФX" модел "Маверик ВП" калибра 5,5 мм у правцу парка Калемегдан.

Сумња се да је тада погодио малолетну оштећену А. Ђ. (15), наневши јој устрелну рану у пределу десне потколенице, саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва.

Осумњичени је током саслушања у присуству браниоца у Првом основном јавном тужилаштву у Београду изнео одбрану и делимично признао извршење кривичног дела.

Поступајући јавни тужилац је након саслушања поднео предлог судији за претходни поступак да му се одреди притвор, с обзиром на то да постоје околности које указују на опасност од бекства, као и околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела и особите околности које указују да ће ометати доказни поступак утицајем на сведоке.

У даљем току предистражног поступка биће прикупљени сви расположиви докази, донете наредбе за сва потребна вештачења, испитана малолетна оштећена и евентуални сведоци очевици.

Такође ће бити прибављена медицинска документација о повредама које је оштећена задобила и наложено њихово вештачење, како би се утврдиле врста и тежина повреда и начин њиховог настанка.

Након тога, наводи се у саопштењу, биће донета одлука о даљем поступању, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

image