Србија и Балкан

Муфтија Јусуфспахић: Србија и српски народ нису геноцидни, ја сам доказ

Ова моја земља није земља истребљења било ког народа, доказ сам ја, доказ имамо и код других људи, поручио је муфтија Јусуфспахић
Муфтија Јусуфспахић: Србија и српски народ нису геноцидни, ја сам доказ© ATA images

Муфтија београдски Исламске заједнице Србије Мустафа Јусуфспахић гостовао је у јутарњем програму на К1 телевизији, oчију пуних суза он је истакао да је Србија његова земља, да је он Србин муслиманске вероисповести, и да се Србија и њен народ никако не могу окарактерисати као геноцидни.

Том приликом открио је и да је његова породица настрадала у Сребреници, али и да су појединци ти који желе да заваде народ, а касније да убирају плодове до којих су дошли без једној јединог метка.

"Моја изјава је била усмерена ка миру, ка ономе што нам Бог у Курану говори. Ја сам муслиман који је рођен у Србији, имам корене и у Босни и у исламском свету размишљао сам зашта треба човек да се ухвати у тим околностима, ми имамо правила која Бог даје, а то су: 'Нећете ући у рај ако ми нећете веровати, а нећете веровати ако не волите једни друге'. Пут љубави је пут искушења, земља није концепирана да буде рај, јер мора да се одвоји црно од белог. Појединци су имали намере о овоме, а не моја земља. Они су желели да нас искористе као топовско месо, али ми нисмо бића без разума и ума, а не да се разумемо у неким политичким стварима. Ова моја земља није земља истребљења било ког народа, доказ сам ја, доказ имамо и код других људи. Улице се зову по разним именима који су муслиманског порекла, то доказује да ово не може бити геноцидан народ. У мојој Србији, у мом Београду има људи са којима се ја дружим, ја нисам видио ратног злочинца", истакао је муфтија београдски.

Јусуфспахић се осврнуо и на то да је Србија била прва у Европи која је прихватила исламску веру, после много година колико је била под Османским царством.

image