Србија и Балкан

Пуповац: СДСС је странка мира, а не странка терориста

Лидер Срба у Хрватској каже да је његова партија представља Србе и штити их од дискриминације
Пуповац: СДСС је странка мира, а не странка терориста© Antonio Ahel/ATAIma

Неки људи и политичке партије у последње време демонизују и сатанизују Самосталну демократску српску странку (СДСС), али она је, према речима њеног председника, као и председника Српског националног већа Милорада Пуповца – странка мира, а не странка терориста као што тврде у хрватском Домовинском покрету.

"СДСС је странка која је заслужна што је Хрватска баштинила мир и што је након тога у свету прихваћена као земља којој се може веровати да ће са Србима поступати другачије него што се поступало током ратних година", рекао је Пуповац, а пренела Хина.

Ова партија је, додаје лидер Срба у Хрватској, настала на пројекту мира и његовом остварењу.

"СДСС је настала и радила на томе да ова земља постане чланица ЕУ и она је то успела. Ова странка настала је да Срби који живе у Хрватској имају неког ко ће их представљати и штитити од присутних облика дискриминације. И да имају достојанствен и пристојан живот. Исто важи и за Српско национално веће, као надстраначку самоуправу Срба у Хрватској у стварима које се тичу културе, образовања, науке, истраживање, социјалне и правне помоћи, развоја", додао је.

Осврнуо се и учешће његове партије на ЕУ изборима на које излазе на листи "Фер плеј" коалиције.

"Јако нам је важно да као СДСС  учествујемо на овим изборима. Као што је то било пре пет и пре десет година, тако нам је важно и данас. Да играмо, и то не само на резервном терену мањинских листића на које смо јако поносни. Важно је да 'играмо', с обзиром на то да постоји пуно оних који кажу: 'ма шта они, кога они представљају, колико они гласова освајају', потцењујући нас и наше бираче, прећуткујући да када играмо на великом терену, заједно са свим другим странкама, бележимо јако добре резултате", рекао је Пуповац.

image