Србија и Балкан

Дарко Младић: Идеја Свесрпског сабора сјајна, требало би ојачати јединство

Младић је нагласио да његов отац Ратко, због својих здравствених проблема, није сада у стању да размишља о овим темама
Дарко Младић: Идеја Свесрпског сабора сјајна, требало би ојачати јединствоGetty © Srdjan Stevanovic

Дарко Младић, син некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске, рекао је да је предстојеће одржавање Свесрпског сабора у Београду сјајна идеја у оквиру које Срби у Републици Српској, Србији и региону треба да ојачају међусобне односе, сарадњу и јединство, показујући властито опредељење за мир.

Младић је у изјави за Срну рекао да је оно што би се на том плану требало односити на Србе у Српској у складу са Дејтонским споразумом, односно да Срби са обе стране Дрине имају право да сарађују у оквиру Споразума са Споразумом о специјалним паралелним везама.

"Србија и Српска (на Сабору) желе да учврсте и јачају међусобне односе и сарадњу у оквиру Дејтона и покажу своје јединство, опредељење за мир и решавање нагомиланих проблема због бројних негативних акција и деловања различитих фактора према том мировном споразуму... И да једноставно Срби на најбољи начин, кроз културну и сваку другу позитивну сарадњу, допринесу развоју односа Српске и Србије као и мира у региону", навео је Младић.

Он је нагласио да његов отац Ратко, због својих здравствених проблема, није сада у стању да размишља о овим темама.

"Он је врло, врло слаб и нисмо уопште били у прилици да причамо на наведене теме", каже Дарко Младић.

Председници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић најавили су за 8. јун Свесрпски сабор у Београду на којем ће, између осталог, бити потврђено јединство српског народа.

image