Србија и Балкан

Поповић за РТ: Србија никад неће увести санкције Русији, на Вучића нико не може да утиче

Поповић је похвалио организацију Међународног економског форума у Санкт Петербургу на којем је учествовао

Србија је једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и неће их уводити јер би то било против и политичких и економских интереса Србије, изјавио је министар без портфеља Ненад Поповић.

"Али оно што је најважније, председник Вучић и Влада Србије слушају вољу народа, а 95 одсто Срба је против увођења санкција Руској Федерацији и ја сам небројено пута говорио да Србија никад неће увести санкције Русији", рекао је Поповић за РТ.

Поповић, који борави у Санкт Петербургу на Међународном економском форуму, казао је да Србија штити своје интересе иако је на европском путу, не да своје Косово и Метохију и Србија има принципијелан став према Руској Федерацији.

На питање шта мисли о томе што је Стејт департмент изразио жаљење што су се он и Александар Вулин нашли у новој влади Србије иако су на црној листи САД-а, Поповић одговара да је председник Србије Александар Вучић је лидер на кога нико не може да утиче и никада неће да уради ништа што је против воље народа.

Како је рекао, воља српског народа била је да се изабере онаква влада каквој је мандат дао Вучић.

"Само народ Србије одређује ко ће бити у влади", подвукао је Поповић.

Поповић је похвалио организацију Међународног економског форума напомињући да је један од најважнијих у свету, те да је изванредан потенцијал споразума договорених на том скупу.

"За Србију је овај форум од изузетног значаја. Србија учествује на овом форуму од самог оснивања. Односи са Русијом и Кином за Србију представљају изузетан значај", рекао је Поповић.

Он је додао да Србија иде ка европском путу, али не заборавља своје стратешко партнерство са својим најближим пријатељима, пре свега са Русијом и Кином.

"Са Русијом имамо дугогодишње изванредне економске односе, који ће бити још бољи у будућности, пре свега у енергетској и војној сарадњи, али и у пољопривреди", казао је министар.

image